lessphp fatal error: load error: failed to find /www/wp-content/themes/theme53264/bootstrap/less/bootstrap.lesslessphp fatal error: load error: failed to find /www/wp-content/themes/theme53264/style.less Peter Dohmen

Peter is consultant bij de Best Value Group. Hij richt zich op het adviseren en begeleiden van organisaties bij transities naar ‘waardegedreven inkoop’ en realisatie van complexe inkooptrajecten. Hij adviseert zowel inkoopteams als leveranciers, op nationaal en internationaal niveau. In zijn werk staan de Best Value Aanpak en Value-Based Procurement centraal. Beide benaderingen zijn data gedreven, en gaan uit van het creëren van toegevoegde waarde door samenwerking in de keten.  Voor Peter zijn dit twee belangrijke elementen in de transitie van transactie gerichte inkoop naar ‘waardeketens’.

Bij elke opdracht is, naast het realiseren van de klus, zijn doel ook om het team waarmee hij werkt op een hoger niveau te brengen. De meeste ervaring heeft hij in het begeleiden van complexe inkopentrajecten in de zorg. Voor zijn komst naar de Best Value Group heeft hij als inkoper en beleidsadviseur 13 jaar gewerkt bij Zilveren Kruis. Hij heeft de Best Value Aanpak als eerste geïntroduceerd bij het inkopen van zorg. Hiermee heeft hij de Best Value Award 2016 gewonnen.

Naast zijn werk bij de Best Value Group is hij verbonden aan de vakgroep Purchasing en Supply Chain Management van de Rotterdam School of Management. Samen met prof.dr.E.M. van Raaij doet hij onderzoek naar ‘Purchasing Maturity of Health Insurance companies in the Netherlands’.

Metrics

  • 10 Best Value trajecten in de zorg aan opdrachtgeverszijde; betrokken in voorbereidingsfase, inkoopfase en uitvoeringsfase . Totale inkoopspend van deze projecten 350 miljoen euro.
  • 50+ presentaties over de Best Value Aanpak.
  • Best Value A gecertificeerd.
  • Winnaar Best Value Award 2016.
  • Twee papers gepubliceerd in Deal! en een hoofdstuk geschreven in het boek: ‘Best Value Werkt’ over gebruik van de BVA bij inkoop van zorg.